top of page
 • Wat is zeep volgens het koude proces?
  Koudproceszeep is een traditionele manier om zeep te maken, waarbij je oliën en vetten zoals olijfolie en kokosolie mengt met een alkali genaamd natriumhydroxide (ook bekend als loog of bijtende soda). De combinatie van deze ingrediënten creëert een chemische reactie die verzeping wordt genoemd. De echte magie van dit proces is dat als je zorgvuldig de hoeveelheid gebruikte loog berekent, er geen spoor van te vinden is in je afgewerkte stuk zeep. In plaats daarvan blijft er huidverzorgende glycerine over. Glycerine werkt als een bevochtiger die helpt om vocht vast te houden en stopt het droge gevoel dat je krijgt na het gebruik van zeep. De reden waarom je het gevoel zou kunnen hebben dat je huid te droog is na het gebruik van zeep, is omdat veel fabrikanten deze huidvriendelijke glycerine uit hun zeep halen om aan lotions en crèmes toe te voegen. Onze zeep zit boordevol natuurlijke glycerine waardoor uw huid gehydrateerd aanvoelt. Bovendien worden de oliën zo minimaal mogelijk verwarmd, zodat ervoor gezorgd wordt dat al onze plantaardige oliën gunstige eigenschappen behouden en tegelijkertijd zo ecologisch mogelijk zijn.
 • Hoe is je zeep natuurlijk als je loog gebruikt om het te maken?
  Hoewel er loog wordt gebruikt bij het maken van de zeep, wordt de loog veranderd tijdens het verzepingsproces en laat er geen spoor van achter in onze afgewerkte repen. Alleen onze 100% natuurlijke ingrediënten blijven over.
 • Kan je zeep maken zonder loog?
  Nee. Je kunt alleen zeep maken door olie te mengen met loog. Dit is hoe zeep wordt gevormd. Je kunt kits met de naam "melt and pour" kopen waarin je basiszeep al is gemaakt (gemaakt met loog, zoals we hierboven hebben besproken), je smelt dit en voegt je botanische ingrediënten en geur toe, dus in wezen maak je zeep zonder zelf met de loog te hoeven werken zoals iemand anders dit al heeft gedaan. Helaas worden deze kant-en-klare basen geleverd met additieven en chemicaliën die volgens ons giftig zijn en niet gunstig voor uw huid. Door zelf zeep te maken, kun je een werkelijk heerlijk voedende natuurlijke zeep samenstellen.
 • Zijn biologische ingrediënten belangrijk voor een huidproduct?
  Biologisch betekent dat de natuurlijke ingrediënten in onze zeep worden gekweekt zonder pesticiden of synthetische meststoffen en worden verwerkt volgens goedgekeurde methoden met een lage impact zonder het gebruik van oplosmiddelen. Ongeacht of een product wordt achtergelaten of afgespoeld, we denken dat het voor de planeet beter is om biologisch te kiezen als je kunt.
 • Hoe gebruik je een haarzeep/shampoo?
  Gebruik zoals je gewone shampoo, laat schuimen en masseer in je haar en was het met warm water. Ook bruikbaar als een heerlijke kalmerende lichaamszeep! Als je nog niet eerder een natuurlijke zeepshampoo hebt gebruikt, moet je haar mogelijk een detox- en een aanpassingsfase van je gewone shampoo doorlopen. Je kunt dit helpen door het haar uit te spoelen met verdunde appelciderazijn na het wassen met de shampoo. Appelazijn is ook een geweldig alternatief voor conventionele conditioner en kan jeuk verzachten, en heeft ook een evenwichtig en reinigend effect op je haar en hoofdhuid! Afhankelijk van je haartype en welke producten je eerder op je haar hebt gebruikt, hangt af van hoe lang de detox zal duren. Gemiddeld is het ongeveer 2-3 weken.
bottom of page